Problemer med at se nyhedsbrevet? Se online version her!
Del nyhedsbrevet
Pilz - the spirit of safety: Fokus på maskinsikkerhed
HI Tech & Industry Scandinavia

Mød Pilz på HI Tech & Industry Scandinavia: Stand E4076

 
Kære modtager!
 
Vi håber på at se dig til et personligt møde på HI Tech & Industry messen og glæder os til at vise alle vores nyheder frem.
 
HI Tech & Industry Scandinavia afholdes i MCH Messecenter Herning fra tirsdag d. 3. til torsdag d. 5. oktober, alle dage fra kl. 8.00-16.00.
 
Pilz befinder sig på stand E4076. Det vil glæde os, hvis du kan afsætte tid til et besøg på vores stand.

Ønsker du at aftale en evt. tid for dit besøg, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7443 6332 eller e-mail: pilz@pilz.dk
 
Hent din gratis billet HER » - brug invitationskode: hi23-28253

Daglige gratis Pilz konferencer

 
Under hele HI Tech & Industry Scandinavia messen afholder Pilz dagligt gratis konferencer med fokus på maskinsikkerhed!

Dagligt program:

kl. 13.00
Ny afløser til Maskindirektivet – Hvilke nye krav er der i Maskinforordningen EU 2023/1230?
kl. 14.00
Risikovurdering af maskiner – Hvordan gør du i praksis?
kl. 15.00
Cyber Security – Hvad betyder de nye krav for maskinbyggeren?

Lokale: M20 + M21, hal M
 
Speakers:
  • Tom Lorentzen, Senior Machinery Safety Consultant
  • Dan Christensen, Senior Technical Support, Team Leader Customer Support
Læs mere og tilmeld dig gratis her »
Pilz konferencer

Vedligeholdelsessikringen "Key-in-pocket" fra Pilz beskytter mod genstart og manipulation – vedligeholdelse af anlæg Safe og Secure

 
Den nye vedligeholdelsessikring "Key-in-pocket" fra Pilz beskytter operatørerne mod ikke-tilladt genstart af en maskine, således at vedligeholdelsesarbejde kan gennemføres sikkert. Den digitale vedligeholdelsessikring, som er baseret på adgangsautorisationssystemet PITreader, garanterer Safety og Industrial Security: Kun autoriserede personer har adgang til maskinen eller anlægget under vedligeholdelsesprocessen – manipulation og fejlbetjening er udelukket.

Omfattende anlæg har ofte mange forskellige farlige områder, der er sikret med beskyttelsesbarrierer. Det stiller særlige krav til sikkerheden: Det er vigtigt, at det f.eks. kun er autoriserede personer, der får adgang til vedligeholdelsesarbejde. Samtidig skal det sikres, at der ikke er flere personer tilbage i farezonen, når anlægget genstartes.

Pilz præsenterer med "Key-in-pocket" en digital vedligeholdelsessikring, der fleksibelt løser kravene til både Safety og Industrial Security: "Key-in-pocket" sørger for, at maskinen ikke genstarter under vedligeholdelsesarbejde, og at uautoriserede personer ikke får adgang. Dermed giver løsningen "Safety" mod farlig genstart og samtidig "Industrial Security", fordi det ikke er muligt at manipulere med vedligeholdelsesarbejdet.
 
Læs mere her »
Key-in-pocket

Med adgangsautorisationssystemet PITreader card unit fra Pilz tildeles autorisationer nu på RFID-kort eller -mærkater – autentificering i det passende format

 
Automatiseringseksperten Pilz tilbyder en ny variant af sit elektroniske adgangsautorisationssystem til fleksibel, sikker administration af adgang til maskiner. Med PITreader card unit kan driftsansvarlige nu tildele autorisationerne på RFID-transpondere i kort- eller mærkatformat.

Pilz præsenterer med sit adgangsautorisationssystem PITreader card unit nye formater til effektiv regulering af adgangsautorisationer: De RFID-kompatible kort PITreader card og mærkater PITreader sticker kan anvendes sammen med eller i stedet for den allerede præsenterede PITreader key-transpondernøgle. Maskinoperatører får deres individuelle autorisationer på transponderen og autentificerer sig med den på PITreader card unit for at få adgang til en maskine eller et anlæg. De driftsansvarlige øger dermed Industrial Security, fordi de styrer, hvem der får autorisation og dermed adgang til processen. Med de nye transpondervarianter får de driftsansvarlige større fleksibilitet i administrationen af adgangsautorisationer. Samtidig opfylder de kravene til det funktionelt sikre driftsvalg.
 
Læs mere her »
PITreader

Produktserie med de sikre, konfigurerbare, små styringer PNOZmulti 2 med nyt højtydende standalone-basismodul – kompakt og rentabel basis-power!

 
I produktserien af de sikre, konfigurerbare, små styringer PNOZmulti 2 fra Pilz er standalone-basismodulet PNOZ m C0 nu til rådighed. Det ekstremt kompakte basismodul med en bredde på kun 22,5 mm overvåger op til fire sikkerhedsfunktioner på maskiner. Alt efter anvendelse kan det anvendes til implementering af Safety-krav op til den højeste sikkerhedskategori PL (Performance Level) e og SIL CL 3. Det nye basismodul muliggør på denne måde høj produktivitet på mindre maskiner. PNOZ m C0 er således en sikker, højtydende og særdeles rentabel løsning til små maskiner i forskellige brancher og inden for forskellige anvendelsesområder som f.eks. emballage, i forbindelse med robotceller eller inden for fødevare- og drikkevaresektoren.

Det ekstremt smalle PNOZ m C0 har de samme konstruktionsmæssige egenskaber som et sikkerhedsrelæ, men er lige så effektivt som en konfigurerbar sikkerhedsstyring. Det har otte sikre indgange og fire sikre halvlederudgange samt en bredde på kun 22,5 mm. På denne måde kan du pålideligt overvåge op til fire sikkerhedsfunktioner. Hertil hører bl.a. nødstop, overvågning af beskyttelsesdøre, sikkerhedslysgitre og tohåndsbetjening. Funktionsomfanget og den pladsbesparende bredde sørger for at minimere omkostningerne.
 
Læs mere her »
PNOZmulti 2

Pilz hjælper med implementeringen af de ændrede krav – den nye maskinforordning er blevet offentliggjort!

 
Den 29.06.2023, blev ”Machinery regulation (EU) 2023/1230” (i det følgende kaldet maskinforordningen) offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende. Maskinproducenter og driftsansvarlige har 42 måneder til at opfylde de nye krav til maskiner og anlæg. Forordningen giver mere konkrete retningslinjer for, hvordan man skal forholde sig til væsentlige ændringer på en maskine samt afprøvningspligtige maskiner. Desuden tager den højde for, at digitalisering og Industrial Security har fået større betydning. Eksperterne fra Pilz hjælper med et omfattende program af serviceydelser virksomheder med en vellykket implementering af ændringerne.

I forbindelse med maskiners Functional Safety har maskindirektivet 2006/42/EF altid spillet en særlig rolle. Det beskæftiger sig nemlig med standardiseringen af grundlæggende og forpligtende europæiske sikkerhedskrav til maskiner. Nu offentliggjort som den nye maskinforordning er kravene bragt op på det aktuelle, tekniske niveau.
 
Læs mere her »
Den nye maskinforordning

Hos Pilz kan du blive TÜV-certificeret ekspert – få et godt tilbud på de næste kurser!

 
Hos Pilz afholder vi kurser, der er certificeret af TÜV NORD. Besøg os på vores stand og få et godt messetilbud på f.eks. nedenstående kurser:
  • CECE – Certified Expert in CE Marking
  • CMSE® – Certified Machinery Safety Expert
  • CEFS – Certified Expert in Functional Safety
  • CHRE – Certified Human Robot Collaboration Expert
Opnå endnu mere succes gennem professionel videreudvikling. Se vores komplette kursusprogram her »
TÜV-certificeret ekspert

Maskinsikkerhed: Rådgivning og engineering

 
Vores portefølje af serviceydelser omfatter rådgivning, engineering og kurser med fokus på maskinsikkerhed. Derudover tilbyder Pilz serviceydelser gennem hele maskinens levetid inklusive f.eks. CE-mærkning.
Mød vores eksperter på HI Tech & Industry og få en snak om dine specifikke behov!
 
Pilz-serviceydelser
Vi står gerne til rådighed, hvis du har spørgsmål. Kontakt os venligst!

Med venlig hilsen
 
Allan Paulsen
General Manager
 
Pilz Skandinavien K/S
Ellegårdvej 25 D
6400 Sønderborg
Telefon: 7443 6332
Fax: 7443 6342
E-mail: pilz@pilz.dk
Web: www.pilz.dk
Frameld dig denne e-mail-liste